dis-eti-cekilmesi
Diş Eti Çekilmesi

Diş eti öncelikle dişleri koruyan koruyucu bir dokudur. Dişleri çevreleyen kemik yapısının üzerine konumlanır. Ayrıca diş köklerinden gelebilecek basınçları azaltıp, bir koruyucu görevi görür. Diş eti çekilmesi, diş taşlarının zamanla birikmesi, yanlış yapılan diş kaplamaları ve genetik etkenli diş hastalıkları, yetersiz ağız ve diş bakımı nedeni ile kemikte erime olarak, diş eti aşağı doğru kayarak diş eti çekilmesi oluşur. Özellikle zamanında tedavisi yapılmayan diş hastalıkları, ilerleyen dönemlerde ciddi diş eti çekilmelerine neden olarak, geriye dönüşü olmayan ciddi sorunlara neden olabilir.

Devamını Oku
agiz-kokusu-nedenleri-nelerdir
Ağız Kokusu Nedenleri Nelerdir ?

Ağız kokusu nedenleri uzun süre aç kalma, ilaç kullanımı, burun tıkanıklığı gibi basit sebeplere bağlı olabileceği gibi, ağız içinden kaynaklanan sorunlara bağlı olarak da ortaya çıkabilmektedir. Bunu en iyi anlamanın yolu ise uzman bir hekime görünüp gerekli inceleme ve testleri yaptırmaktır. Ağız kokusu toplumda sık karşılaşılan bir problemdir. Kişinin sosyal yaşamını olumsuz etkileyen bu durum kişilerde psikolojik problemlerin yanı sıra iletişim sorunlarına neden olmaktadır. Özellikle maske taktığımız bu günlerde kendi ağız kokumuzu solumak zorunda kalmak hiç hoş bir durum değildir. Ağız kokusu tedavisi yapılırken ağız kokusunun kaynağı tespit edilir. Ağız kokusunun nedenleri 2 başlık altında toplanabilir;

Devamını Oku
hollywood-smile
Hollywood Smile

Hollywood Smile; ortodonti, porselen lamina, diş beyazlatma ve zirkonyum kaplama gibi tekniklerin kombine şekilde kullanılması ile yapılan bir gülüş tasarımı tedavisidir. Özetle, kişiye özel olarak yapılan bu tasarım bir diş hekimliği sanatı diyebiliriz. Kişilerin tam olarak nasıl bir gülümse istedikleri ile ağız ve diş sağlığı arasındaki ince bağlantıyı kurup kişiye özel planlamalar yapılır. En önemli nokta ise kişi diş hekimine tam olarak nasıl  gülüş istediğini net olarak ifade etmesidir. Bu sebeple, gülüşünden memnun olmadığı kısımları

Devamını Oku
curuk-dislerin-neden-oldugu-hastaliklar
Çürük Dişlerin Neden Olduğu Hastalıklar

Çürük dişlerin neden olduğu hastalıklar maalesef hafife alınacak cinsten değildir. Çocukluğumuzdan beri “günde iki defa dişlerini fırçala” uyarısı pek çok kanaldan gelir. Kimi zaman bu konuda hassasiyet gösterip uygularız, kimi zaman ihmal ederiz. Ama ne var ki, dişlerinizi günlük olarak fırçalamak, diş ipi kullanmak ve ağız gargarası kullanmak oldukça önemlidir, çünkü bakımsız ve sorunlu dişler, hayal bile edemediğiniz bir hastalığa neden olabilmektedir. Başlıca çürük dişlerin neden olduğu hastalıklar;

Devamını Oku
dis-curumesi-nasil-engellenir
Diş Çürümesi Nasıl Engellenir

Diş çürümesi, yenilen ve içilen ürünlerden kaynaklanan ciddiye alınması gereken bir sorundur. Çikolatalar, tatlılar, gazlı içecekler ve meyve suları diş minesini ve dişi kademeli olarak deforme eden plak asitleri üretir. Diş plağının birikmesine izin verilirse, oluşan asit diş yüzeyinizi parçalamaya başlar. Bu durum, diş eti hastalıklarına ve diş kaybına neden olabilir. Diş çürüğünün erken evrelerinde herhangi bir belirtisi yoktur; sadece diş hekimleri tarafından yada diş röntgeni çekildiğinde erken evredeki bir diş çürüğü tespit edebilir.

Devamını Oku
pembe-estetik-tedavisi
Pembe Estetik Tedavisi

Pembe estetik, diş etlerinde yapılan estetik çalışmalara denir. Estetik ve kusursuz bir gülümseme için sadece dişlerin muntazam ve beyaz olması yeterli değildir. Bu dişlerle uyumlu olacak diş etlerinin de sağlıklı ve düzgün olması gereklidir. Diş estetiğini tamamlayan unsurların başında diş etlerinin sağlıklı olması, renginin pembe olması ve dişe uygun bir seviyede olması gelmektedir.

Devamını Oku
bonding-uygulamasi
Bonding Uygulaması

Bonding uygulaması; diş aralıklarını kapatmak, diş çürüklerini onarmak ve çentikli dişlerin görünümünü değiştirmek için uygulanır. Kompozit malzeme kullanılarak sorunlu dişler onarılır. Bonding teknolojisi diş görünümünü değiştirmek için kullanılır. Genç yaşta düşme ve travma sonrası kırılan dişlere porselen uygulanmadığı zaman kurtarıcı bir göreve sahiptir.  Bonding uygulaması ile dişlerin yüzeyinde görülen renk ve şekil bozuklukları giderilir. Böylece dişler görüntü olarak da işlevsel olarak da eski haline döner. Dişler lekelenmelerden arınır, daha beyaz ve temiz görünür. Diş kusurlarını gideren bu yöntem tek seansta ağrısız ve acısız bir şekilde gerçekleşir. Özellikle diş teli tedavisinden sonra destekleyici bir uygulama olarak kullanılır.

Devamını Oku
horlama-apareyi
Horlama Apareyi (Horlama Plağı)

Horlama Apareyi (Horlama Plağı) kişiye özel olarak tasarlanan ve uygulanan alt ve üst dişleri kapsayan tek parça bir plaktan oluşmaktadır. Buradaki amaç, hasta apareyi taktığı zaman alt çeneyi önde ve aşağıda konumlandırarak üst solunum yolunu genişletmektedir. Horlama Apareyi (Horlama Plağı) sayesinde hasta hem daha rahat nefes alışverişi yapar hem de horlama ortadan kalkmış olur. Horlama Apareyi (Horlama Plağı) bu konuda eğitim almış uzman bir hekim tarafından yapılmalıdır.

Devamını Oku
all-on-four-implant-teknigi
All on Four Implant Tekniği

All on Four (All on 4) Implant Tekniği, tam dişsiz hastalarda 4 adet implantın planlanan uygun açılarda yerleştirilip aynı gün protez yüklemesinin yapılabildiği oldukça yüksek başarı oranına sahip bir tedavi yöntemidir. Bu tedavi implant tedavisine engel teşkil edecek herhangi bir rahatsızlığı bulunmayan ve yeterli kemik hacmine sahip tüm tam dişsiz (hiç dişi olmayan) hastalara uygulanabilir. Protezlerini sabit dişlerle değiştirmek isteyen hastalar için en uygun maliyetli çözüm olarak sunulabilir.

Devamını Oku
yer-tutucu
Yer Tutucu

Yer tutucu süt dişleri yerine gelecek olan sürekli dişlere rehberlik ederler. Süt dişlerinin çürük veya travma nedeniyle erken kaybı sonucunda komşu dişlerin o bölgeye kayması söz konusu olur ve böylece yer kaybı meydana gelir. Tek veya çift taraflı diş eksikliklerinde uygulanır. Dişlere özel yapıştırıcılar aracılığıyla yapıştırılır. Yalnız diş hekimi tarafından çıkarılabilir.

Devamını Oku
gece-plagi-tedavisi-hakkinda-bilinmesi-gerekenler
Gece Plağı Tedavisi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Gece Plağı, gün boyu maruz kalınan şehir hayatı ve iş hayatına bağlı yaşanan stres, diş gıcırdatma ve çenenin sıkılması gibi sorunların çözümünde kullanılır. Bu tür sorunlar, zamanla dişlerin aşınmasına ve çene yapısının bozulmasına yol açabilmektedir. Bu tip sorunlar ayrıca sabah uyanıldığında çene ve baş ağrısı şeklinde de şikayetlere sebep olabilir. Bu gibi durumlarda bu problemleri ortadan kaldırmak için tasarlanmış olan özel ağız plak desteği kullanılmalıdır. Bu koruyucular kişiye özel olarak diş hekimleri tarafından tasarlanır ve gece boyunca kullanılması tavsiye edilir.

Devamını Oku
elektirikli-dis-fircasi-manuel-dis-fircasi
Elektrikli Diş Fırçası mı Yoksa Manuel Diş Fırçası mı?

Diş hekimlerinin hemfikir olduğu bir nokta varsa, o da şu: Dişlerinizi günde iki kez 2 dakika fırçalamak ağız sağlığı için atabileceğiniz en etkili adımdır. Hem elektrik ve manuel diş fırçaları ağız nedenleri çürümeye olduğu plak ve hastalık kaldırma etkilidir.

Devamını Oku
sigaranin-agiz-ve-dis-sagligina-etkisi
Sigaranın Ağız ve Diş Sağlığına Etkisi

Sigaranın ağız ve diş sağlığına etkisi oldukça fazladır. Sigara içen insanların ağızları bakteri üretimine daha yatkındır ve bu da diş eti hastalıklarına sebep olur. Diş etleri sigara içimden dolayı oksijen eksiliği duyar ve bu da kan dolaşımını etkiler. Bu sebeple enfekte olmuş diş etleri iyileşemez. Diş eti hastalıkları diş kaybının en önemli nedenlerinden biridir.

Devamını Oku
d-vitamininin-dis-implantina-faydasi
D Vitamininin Diş İmplantına Faydası

D vitamininin diş implantına faydası konusuna değişmeden önce implant tedavisine değinilmelidir. Eğer bir yada birden fazla diş kaybınız varsa implant tedavisi sizin için iyi bir çözüm olabilir. Dişler arasındaki boşluklar, ısırma hareketinizi etkileyebilir, diğer dişlerin boş tarafa doğru kaymasına sebep olabilir hatta ağrı ve acı duymanıza bile neden olabilir.

Devamını Oku
emzik-ve-parmak-emme-zararlari
Emzik ve Parmak Emme Zararları

Emzik ve parmak emme, yaşamın ilk birkaç yılında, çocuklar kendilerini sakin ve güvende hissetmelerine yardımcı olmak için kullandıklarından, tamamen normaldir. Çocuklar dünyayı ağızlarını kullanarak keşfederler. Bu durum doğal bir içgüdüdür ve tüm ebeveynler bunun ne kadar stresli olabileceğini bilir.

Devamını Oku
dis-ve-cene-ameliyati-sonrasi-bilgilendirme
Diş ve Çene Ameliyatları Sonrası için Bilgilendirme Rehberi

Diş ve Çene ameliyatları çene cerrahisi uzmanları tarafından gerçekleştirilir. Ameliyat sonrası aşağıdaki konular hakkında oldukça dikkatli olunmalıdır. Operasyon sonrası kontrollü bir şekilde fiziksel aktivitelerinize başlanabilir. Fiziksel aktiviteler vücut dolaşımını desteklemektedir. O yüzden basit hareketlere en kısa sürede başlanması önerilmektedir. Doktor aksini söylemediği müddetçe ilk hafta ağır egzersiz, ağır kaldırmak yada yorucu sporlardan kaçınmak gerekmektedir.

Devamını Oku
sut-disleri-hakkinda-bilinmesi-gerekenler
Süt Dişleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Süt dişleri, bebeğin ilk dişleridir. Oluşumları henüz anne karnında iken başlar, bebeğin büyüme hızına bağlı olarak zamanı geldiğinde de çıkmaya başlarlar. Keskin, ince ve hassas bir yapıları vardır.

Devamını Oku
dis-fircalama-sirasinda-yapilan-on-hata
Diş Fırçalama Sırasında Yapılan 10 Hata

Diş fırçalama ağız, diş ve diş eti sağlığınızı korumak için yapılması gereken en kolay, en zahmetsiz ve en ekonomik çözümdür. Dişlerinizi günde iki defa fırçalar ve bu esnada aşağıda yer alan hataları yapmaktan kaçınır hepsine ek olarak da 6 ayda bir diş hekimine kontrole giderseniz dişleriniz hayat boyu sizinle kalacaktır.

Devamını Oku
implant-fiyatlari
İmplant Fiyatları

İmplant Fiyatları, diş tedavileri arasında en merak edilen ve en çok araştırılan konuların başında gelir. İmplant; bir ya da daha fazla diş kaybı yaşayan hastalara uygulanan kök yerine geçen ve üzerine protetik tedavi uygulanan bir yöntemdir. Bu işlem doğal dişlere yakın bir tedavi yöntemi olduğu için diş hekimleri tarafından daha çok uygulanması tercih edilmektedir ama hastaların bu konu ile ilgili endişeleri tedavi biçiminin yanı sıra fiyatları konusunda da oluşmaktadır.

Devamını Oku
disler-neden-sararir
Dişler Neden Sararır?

Dişler Neden Sararır sorusuna cevap olabilecek bir çok faktör vardır. Ağız bakımının ihmali, dişe gelen darbeler, genetik faktörler ve tütün-sigara kullanımı etkilidir. Göz ve saç rengini DNA belirlendiği gibi, diş rengini de aynı şekilde DNA belirler. Sarı diş lekelerine genelde kötü diş alışkanlıkları nedeniyle olur. Dişlerde görülen renk değişiminin en yaygın temel nedenleri şunlardır:

Devamını Oku