Gülüş tasarımı, dişlerin, diş etinin, çene ve dudakların bir uyum içerisinde doğal bir görünüme kavuşturulması işlemidir. 

Diş çürümelerinin, diş eti hastalıklarının, diş çapraşıklıklarının, renk deformasyonlarının ve diş kayıplarının sonucunda dişlerde oluşan estetiksel sorunlar kişilerin sosyal hayatlarını olumsuz olarak etkileyebilir ve öz güven eksikliklerine neden olabilir. Bu gibi durumlarda kişiler gülmekten ve hatta konuşmaktan bile çekingenlik duyabilirler. 

Güzel bir gülüş, kişiye psikolojik olarak güç kazandırırken aynı zamanda karşısındaki insanlarda daha iyi bir intiba da uyandırmaktadır. 

Her hastanın estetik gereksinimleri farklı olacağından yapılacak olan işlemler kişiye özel olarak belirlenir. Bu işlemler belirlenirken hastanın; yüz hatları, cinsiyeti, yaşı ve beklentileri gibi faktörler dikkate alınır. 

 

Gülüş Tasarımı Hangi Sorunları Ortadan Kaldırır? 

 

→ Diş boylarındaki uyumsuzluklar 

→ Diş etlerindeki şekilsizlikler 

→ Diş renginde oluşan sorunlar 

→ Dişlerin dizilişindeki bozukluklar 

→ Dişlerin arasındaki boşluklar 

→ Eksik dişler 

→ Kırık ve çatlak dişler 

 

Adım Adım Gülüş Tasarımı 

 

1- Eğer mevcut ise çürük dişler ve diş eti hastalıkları tedavi edilir. 

2- Diş temizleme işlemleri uygulanır. 

3- Hastaların ihtiyaçlarına göre tedavi planı çıkarılır. 

 

Gülüş Tasarımı Hangi Tedavileri İçermektedir? 

 

→ Hasta ağzından alınan ölçüler aracılığıyla hazırlanan modeller üzerinde problemler belirlenir ve tedavi planı hazırlanır. 

→ Ağız içi ve yüz fotoğraflarıyla bilgisayar ortamında özel programlar kullanılarak ölçümlemeler yapılır. 

→ Tedavi sonrasında oluşacak en yaklaşık görüntüler yine programlar ve hasta ağzına aslına uygun şekilde hazırlanan geçici restorasyonlarla hastaya sunulur ve fikirleri alınır. 

→ Diş etlerinde var olan seviye bozuklukları düzenlenir. 

→ Diş eksikliklerinin bulunduğu durumlarda planlanan implant işlemleri ve gerekli görülen diğer cerrahi uygulamalar gerçekleştirilir. 

→ İhtiyaç duyulması halinde diş beyazlatma işlemleri uygulanır. 

→ Dişlerde var olan görsel ve biçimsel bozukluklar dişin yapısına bağlı olarak estetik kompozit dolgular, porselen lamina ya da zirkonyum kaplama ile giderilir 

→ Dudak şekli ve konturu da göz önünde bulundurularak hedeflenen tasarıma son hali verilir. 

→ Kimi zaman gülüş tasarımı sırasında medikal estetik uygulamalardan da yararlanılır. 

 

Gülüş Tasarımı Fiyatları 

Gülüş tasarımı fiyatları yapılan işlemlere bağlı olarak değişkinlik göstermektedir. Sizin için en uygun tedavi planını öğrenmek için bizimle iletişime geçin.