Bonding Uygulaması  

Bonding uygulaması; diş aralıklarını kapatmak, diş çürüklerini onarmak ve çentikli dişlerin görünümünü değiştirmek için uygulanır. Kompozit malzeme kullanılarak sorunlu dişler onarılır. Bonding teknolojisi diş görünümünü değiştirmek için kullanılır. Genç yaşta düşme ve travma sonrası kırılan dişlere porselen uygulanmadığı zaman kurtarıcı bir göreve sahiptir.  Bonding uygulaması ile dişlerin yüzeyinde görülen renk ve şekil bozuklukları giderilir. Böylece dişler görüntü olarak da işlevsel olarak da eski haline döner. Dişler lekelenmelerden arınır, daha beyaz ve temiz görünür. Diş kusurlarını gideren bu yöntem tek seansta ağrısız ve acısız bir şekilde gerçekleşir. Özellikle diş teli tedavisinden sonra destekleyici bir uygulama olarak kullanılır.  


Bonding Uygulamasını Kimler Yaptırabilir?   

Bonding uygulaması; diş yapısında estetik kaygı yaşayan her yaştan bireye uygulanabilir. Diş rengini ve şeklini değiştirmek, dişleri büyütmek, diş kusurlarını gidermek, diş kırıklarını tamir etmek, diş arasındaki boşlukları gidermek, diş boylarını eşitlemek isteyen herkes Bonding tedavisi yaptırabilir. Hızlı ve ekonomik bir uygulama olduğu için her bütçeye hitap eden bir uygulamadır. Uygulamanın diş tedavisine ve diş dolgusuna yararlı olup olmayacağı hekim kontrolleri sonrası belirlenir. 


Bonding Uygulaması Nasıl Yapılır?  

Bonding diş tedavisi kısa sürede tamamlanan bir uygulamadır. Diş kırıklıklarında ve boy uzatma taleplerinde diş hekimleri tarafından hastalara önerilir. Tedavi yapılırken önce renk seçimi yapılır. Renk seçim sonrası diş yüzeyi pürüzlenir. Dolgunun dişe tutunması için dişe uyumlu bir materyal örülür. Hazırlanan Kompozit dişe uygulanıp lazer ışığı ile materyal sertleştirilir. Yerleştirme işleminden sonra şekillendirme işlemi yapılır. Şekillendirme bittikten sonra cilalama işlemi yapılıp tedavi sonlandırılır. Tedavi bitiminde hasta günlük hayatına geri döner. Tedavi süresi ortalama 30-60 dakika sürer. Malzeme kalitesine, hekim tecrübe ve başarısına göre yapılan uygulama uzun yıllar sorunsuz kullanılır. 


Bonding Uygulaması Tedavisinin Avantajları 

Bonding uygulaması gülüş tasarımı kapsamında kullanılan tedavilerden biridir. diş kırıklıklarını tedavi ettiği gibi gülüş tasarımında mükemmel dişlere kavuşmanızı sağlar. Diğer diş estetiği operasyonlarına göre oldukça ekonomiktir. Diş kırıklıklarının giderilmesini sağlar. Dişlere doğal görünüm kazandırır. Bonding uygulanan dişe gerektiğinde ikinci bir işlem yapılabilir. Dişlerin lekelenmeye karşı direnci artar. Diş uyuşturmaya gerek kalmadan tedavi uygulanır. Bu uygulama kişiye yeniden özgüven ve rahatlık kazandırır. Dişlerdeki aşınma hızlı bir şekilde giderilir. Renkleşmiş dişlerde rahatlıkla uygulanır. Bu tedavi sayesinde kanal tedavisi ve dolgu uygulamalarında maksimum başarı elde edilir.