Gece Plağı, gün boyu maruz kalınan şehir hayatı ve iş hayatına bağlı yaşanan stres, diş gıcırdatma ve çenenin sıkılması gibi sorunların çözümünde kullanılır. Bu tür sorunlar, zamanla dişlerin aşınmasına ve çene yapısının bozulmasına yol açabilmektedir. Bu tip sorunlar ayrıca sabah uyanıldığında çene ve baş ağrısı şeklinde de şikayetlere sebep olabilir. Bu gibi durumlarda bu problemleri ortadan kaldırmak için tasarlanmış olan özel ağız plak desteği kullanılmalıdır. Bu koruyucular kişiye özel olarak diş hekimleri tarafından tasarlanır ve gece boyunca kullanılması tavsiye edilir. 


Diş hekimi yapılan muayene sonucunda plak kullanmayı uygun gördüğü takdirde dişlerin ölçüsü alınmaktadır. Alınan diş ölçüleri doğrultusunda elde edilen modele uygun özel malzemeden plak hazırlatılmaktadır. Böylelikle gece plağı dişlerle uyum sağlayarak, rahatlığı sağlamakta ve sorunun giderilmesini sağlamaktadır. Plak, uyku esnasında dişlerin birbiriyle direkt temasını keserek aşınmayı engellemekte, böylece çene eklemini rahatlatmakta ve ağrıyı ortadan kaldırmaktadır. 


Plağının düzenli kullanımı ile yaşanan sorunlar birkaç günde azalmaya başlamaktadır. Diş gıcırdatma ve çene sıkma gibi sorunlar neticesinde oluşan baş ve çene ağrılarında da bariz iyileşmeler görülmektedir.