Hollywood Smile 

Hollywood Smile; ortodonti, porselen lamina, diş beyazlatma ve zirkonyum kaplama gibi tekniklerin kombine şekilde kullanılması ile yapılan bir gülüş tasarımı tedavisidir. Özetle, kişiye özel olarak yapılan bu tasarım bir diş hekimliği sanatı diyebiliriz. 

Kişilerin tam olarak nasıl bir gülümse istedikleri ile ağız ve diş sağlığı arasındaki ince bağlantıyı kurup kişiye özel planlamalar yapılır. En önemli nokta ise kişi diş hekimine tam olarak nasıl  gülüş istediğini net olarak ifade etmesidir. Bu sebeple, gülüşünden memnun olmadığı kısımları 

 ve onu nelerin rahatsız ettiğini hekim ile ayrıntılı konuşmalıdır. 

Artık günümüzde birçok insan estetik bir gülüşe sahip olmak istiyor. 

Hollywood Smile Planlanırken Dikkat Edilecekler 

-Kişinin yüz hatları, 

-Cinsiyet, 

-Yaş, 

-Gülüşün simetrisi, 

-Dişlerin sıralanış biçimleri ile diş renkleri, 

-Dudak yapısı, 

-Diş etlerinin durumları 

İlk olarak, kişinin yüz hattı geometrik olarak değerlendirilir. Çünkü, yüz hatları estetik bir gülüş için dişlerin hangi formda olması gerektiği konusunda değerli bilgiler verir. 

Kadın ve erkeklerde gülüş tasarımı farklıdır. Çünkü tamamen anatomileri farklıdır. Kadınlarda yüz hatlarının geçişleri yumuşaktır. Erkeklerin ise yüz hatları çok daha keskindir. Ayrıca kadınların yüzüne göre çene ucu, alın, burun erkeklerde farklı görünümlere sahiptir. 

Hollywood Smile Planlanırken Dikkat Edilecekler 

Hollywood smile çok düzenli ve sıralı dişler için yapılan bir diş hekimi sanatıdır. Gülüş tasarımı için diş hekimine başvuruda bulunulduğunda ilk olarak ağız ve diş sağlığının ne durumda olduğunu diş hekiminin tam olarak anlaması gerekir. Bu nedenle, diş hekimi, dişler estetik tasarıma uygunluğu değerlendirir ve doğru tedavi planını oluşturur. 

İşlemi gerçekleştirecek olan diş hekimi, işlem hakkında detaylı olarak kişi bilgilendirmelidir. Ek olarak; gülüş tasarımını yapacak hekim, adım adım yapması gereken tedavileri planlar. Çünkü, doğru bir planlama ve tedavi ile herkes istediği gülüşe sahip olabilir. Hollywood smile ile istediğiniz gülüş artık hayal değil.