All on Four (All on 4) Implant Tekniği, tam dişsiz hastalarda 4 adet implantın planlanan uygun açılarda yerleştirilip aynı gün protez yüklemesinin yapılabildiği oldukça yüksek başarı oranına sahip bir tedavi yöntemidir. Bu tedavi implant tedavisine engel teşkil edecek herhangi bir rahatsızlığı bulunmayan ve yeterli kemik hacmine sahip tüm tam dişsiz (hiç dişi olmayan) hastalara uygulanabilir. Protezlerini sabit dişlerle değiştirmek isteyen hastalar için en uygun maliyetli çözüm olarak sunulabilir. 


Her implant operasyonu sonrasında olduğu gibi işlem sonrası bir miktar ağrı ve şişlik görülebilmektedir. Ancak bu şikayetler, doktorunuzun tavsiyesine uygun olarak kullanacağınız ilaçlarla rahatlıkla kontrol altına alınabilmektedir. 

 

Tedavi öncesi panoramik röntgenler ve dental volümetrik tomografiler yardımıyla cerrahi planlaması yapılır. İmplantlar basit bir cerrahiyle yerleştirilir. Aynı gün geçici diş protezi, dental implantların üstüne sabitlenir. Üç aylık iyileşme sürecinde çok sıcak, soğuk, katı, sert ve yapışkan yiyeceklerden kaçınılması gereklidir. Üç ay sonra kemiğin kaynaşma sürecini tamamladığında daimi diş protezleri takılır. Normal beslenme düzenine geçilebilir. 

 

> Tam dişsiz hastalara aynı gün, tek bir cerrahi işlem ile sabit diş protezi yapılabilme imkanı sunar. 

> Estetik bir görünüm ve gülme hattı, gülüş estetiği sağlar. 

> Temizliği ve bakımı kolaydır. 

> Kemik kaybını önlemeye yardımcı olur. 

> Damak kısmını kaplamadığı için alışması ve kullanımı daha kolaydır. 

> Ameliyat süresi kısa ve tedavi seans sayısı azdır. 

> Sinüs yükseltme ve kemik tozu uygulamalarına gerek kalmamaktadır. 

> Hareketli diş protezi kullanamayan hastalar için uygundur. 

> Az sayıda implant kullandığı için maliyeti daha düşüktür. 

> Konuşma ve çiğneme fonksiyonlarında düzelme sağlanır. 

 

Geçici protez döneminde hiçbir şekilde sert besinler tüketmemeli implantlarınız ve protezleriniz başarıyla uygulandıktan sonra 6 ayda bir rutin kontrollerinizi aksatmamanız yararınıza olacaktır. 6 ayda bir yapılabilecek bir diş taşı temizliği olası bir çok sorunun önüne geçecektir. İmplant ve doğal dişlerinizin sağlığı için olmazsa olmaz şart iyi bir ağız bakımıdır. Hekiminiz gerekli ağız bakımı eğitimini eksiksiz bir şekilde verecektir.