Şeffaf plak tedavisinin avantajları ile ortodonti tedavisi cazip ve kolay hale geliyor. Şeffaf plak tedavisi, telsiz tedavi olarak da bilinen ortodonti tedavisi türüdür. Bu tedavide tel tellerin aksine kişiye özel olarak tasarlanıp hazırlanan şeffaf plaklar kullanılır. Plaklar, termo plastik maddeden üretilir. Bu malzeme insan sağlığına zarar veren bir malzeme değildir. Her plak 0.5 mm ve ya 1 mm’lik hareket yaratır. Plaklar 15 gün boyunca takılır. Daha sonra diğer plağa geçilir. Bu plakların sayıları dişlerin pozisyonuna ve tedavi planına göre değişiklik gösterir. 

  • Şeffaftır, dışarıdan belli olmaz. 

Şeffaf plaklar neredeyse tamamen görünmezdir, dişlerinize düzeltici bir aparey taktığınızı kimse tarafından fark edilmez. 

  • Kullanımı oldukça kolaydır. 

Bu plaklarla tedavi geleneksel tel tedavisi yöntemine göre daha rahattır. Ağız içinde herhangi bir tel veya metal parçası olmadığı için batma, yara oluşumu ve rahatsızlık hissi ortadan kalkar. 

  • Konuşmayı etkilemez. 

İlk günler alışırken biraz sıkıntı yaşayabilirsiniz sonrasında hiçbir sıkıntı olmaz. Uzun zaman alacak konuşma yapacağınızda kısa bir süre için çıkarabilirsiniz. 

  • Kolaylıkla çıkartılabilir. 

Plakları istediğiniz zaman çıkartabilir, dilediğinizi yiyip içebilir, önemli bir toplantı, iş görüşmesi öncesinde çıkabilir, sonra plağınızı tekrar takıp ortodonti tedavinize devam edebilirsiniz. Plakların yemek sırasında çıkartılabilmesi sabit ortodontik tedavi süresince uyulması gereken beslenme kısıtlamalarını da azaltır. Bunlara karşılık ortodontik tedavinizin planlanan sürede tamamlanması için minimum 20 saat plakların takılı kalması hekimler tarafından tavsiye edilir. 

  • Hijyeniktir. 

Kolaylıkla diş macunu ve diş fırçası ile temizleyebilirsiniz. Plaklar ayrıca ağız ve diş bakımı sırasında da çıkarılabilir. Böylece iyi bir bakımla tedavi sırasında oluşabilecek renklenme, diş çürüğü, ağız kokusu ve diş eti problemlerinin de önüne geçilebilir. 

  • Hızlı bir tedavidir. 

Şeffaf plaklarla yapılan tedaviler klasik ortodontik tedavilere göre daha hızlı bir şekilde dişlerdeki çapraşıklık sorununu düzeltirler. 

  • Tedavi tamamlanmadan dişlerin son hali görülebilir. 

Bu tedavi ile hastalarımız dişlerinin öncesi-sonrasını bilgisayar üzerinde görebilmekte ve kararını ona göre vermektedir. 

Bu avantajlar sayesinde şeffaf plak tedavisi bir çok insan tarafından tercih edilmektedir. Her yaşta insana rahatlıkla uygulanabilir. Tüm bunlara karşılık sizin için en doğru tedavi planı ortodonti uzmanı tarafından hazırlanmaktadır. Ortodontik tedaviler için seçtiğiniz hekimin ortodonti uzmanı olduğuna dikkat ediniz.