Porselen Laminaların Ömrü 


Porselen laminaların ömrü ağız ve diş sağlığına ne kadar dikkat edildiğine bağlı olarak kullanışlılığını koruyacak ve uzun ömürlü olacaktır. Açıkçası lamine veneer (yaprak porselen, yaprak diş) doğal dişlerde dikkat edilmesi gereken durumlardan farklı bir korumaya ihtiyaç duymaz. 


Doğal diş minesine zarar veren eylemler (diş ile bir şeyler kırma ya da sert bir cisim ısırma gibi) lamine dişler ile de yapılmaması gerekir. Dişler ile fındık benzeri kabuklu yemişler kırılmamalı, dişleri zorlayacak yapıdaki besinler (havuç, ayva, pestil gibi) ısırılmamalıdır. Buna ek olarak yumuşak yapıdaki besinlerin (elma gibi) ısırılarak tüketilmesinde bir sakınca yoktur. 


Bunlara ek olarak ağız ve diş bakımı da doğal dişlerde olduğu gibi porselen lamina dişlerde ihmal edilmemelidir. Günde 2 defa sert olmayan bir diş fırçası ile dişleri fırçalamak ve diş ipi kullanmak porselen laminaların ömrünü uzatmak için yapılacak işlemler arasındadır. 


Eğer uykuda diş sıkma ya da diş gıcırdatma alışkanlığı var ise mutlaka uzman diş hekiminin size özel olarak hazırlayacağı gece plağı uyumadan önce takılmalıdır. 


Porselen Lamina Dişlerin Düşme İhtimali Var mıdır? 


  


senCard Dental’deki protez uzmanlarımız, uygulama sırasında oldukça büyük bir hassasiyet ve titizlik gösterir. Doğru teknikler kullanıldığı takdirde günümüz yapıştırma teknolojileri ile porselen lamina dişlerin düşme ihtimali yoktur. 


Hastalar porselen lamina dişlerini, doğal dişleri gibi kullanabilirler. 


Porselen Laminate Veneer Bakımı  


» Diş fırçalamanın yanı sıra diş ipi ve ağız gargarası kullanılmalı 


» Ön dişlerle dişleri zorlayacak yapıdaki besinler ısırılmamalı 


» Dişler ile sert besinler kırılmamalı 


» Diş sıkma veya gıcırdatma alışkanlığı varlığında gece plağı kullanılmalı 


» Tırnak yeme, kalem ısırma gibi alışkanlıklarından vazgeçilmeli 


» Altı aylık kontroller ihmal edilmemeli 


Hangi Macun Kullanılmalı? 


Lamine tedavisinin ardından yaklaşık 10-15 gün kadar sıcak-soğuk hassasiyeti meydana gelebilir. Bu sebeple bu dönemlerde hassasiyet giderici diş macunları kullanmak hastanın rahat etmesine yardımcı olur. Porselen lamine dişler kahve, sigara ve renkli besinlere bağlı olarak renk değiştirmez bu sebeple beyazlatıcı özelliği olan diş macunlarının kullanılmasına gerek yoktur. 


Porselen Lamine Kimlere Uygulanır?  


→ Gülüşte total bir değişim isteyip tam bir gülüşe kavuşmak isteyenlere 


→ Dişlerde belirgin ve estetik görüntüye ihtiyaç duyan kişilere 


→ Beyazlatma yapılmasına karşın arzu edilen beyazlığa ulaşamayan dişlere 


→ Hafif diş çarpışıklıkları olan kişilere 


→ Aralıklı dişlerin kapatılmasına 


Porselen Lamine Kimlere Uygulanmaz?  


→ 18 yaşından küçük hastalara 


→ Şiddetli bir şekilde diş sıkanlar hastalara 


→ Mental bozukluklar olan hastalara