İmplant Fiyatları 


İmplant Fiyatları, diş tedavileri arasında en merak edilen ve en çok araştırılan konuların başında gelir. İmplant; bir ya da daha fazla diş kaybı yaşayan hastalara uygulanan kök yerine geçen ve üzerine protetik tedavi uygulanan bir yöntemdir. Bu işlem doğal dişlere yakın bir tedavi yöntemi olduğu için diş hekimleri tarafından daha çok uygulanması tercih edilmektedir ama hastaların bu konu ile ilgili endişeleri tedavi biçiminin yanı sıra fiyatları konusunda da oluşmaktadır. 


İmplant Tedavi işlemi özet ile şu şekildedir; diş eti açılır. Çene kemiği içinde implantın sığabileceği bir delik açılır ve implant yerleştirilir. Diş eti tekrar kapatılır ve implantın çene kemiğine kaynaması beklenir. 


Eğer çene kemiği güçlü değilse öncesinde çene kemiğine greft yapılması gereklidir. Bu tedavi ile çene kemiğinin güçlendirilmesi gerekir. Çene kemiği grefti sonrasında, implantın çene kemiği ile bütünleşmesi için 6 aya ihtiyaç vardır. 


İmplantlar tıp alanında kullanılan titanyum maddesinden üretilir. Bu madde sayesinde kemik yapısı ile uyum gösterir ve alerjik reaksiyonlara yol açmaz. Hastanın doğal dişi gibi görünür ve aynı işlevleri gösterir. Zaman içerisinde çekilen ya da kaybedilen dişlerin sebep olduğu boşluklar, çene kemiğinin erimesine yol açar. Dental implantlar ile bu boşluklar doldurulur ve çene kemiği erimesi engellenir. Bu sayede diş problemi yaşayan hastalar çok daha kaliteli ve sağlıklı dişlere kavuşurlar. 


İmplant tedavisi her geçen gün daha yaygın bir hal alıyor ve bu yaygınlaşmayla birlikte hastaların uygun fiyat arayışları da artıyor. Sağlık hizmeti alınırken doğru karar vermek çok önemlidir. Bu yüzden diş implant fiyatları konusunda dikkat edilmesi gereken bazı konulardan bahsetmek istiyoruz. 


Implant fiyatlarını etkileyen faktörler; 


→ Uygulanacak implantın sayısı 


→ İmplantın markası 


→ İmplant üstü diş protezlerinin türleri 


→ Özel bir üst yapı parçası, abutment seçimi, t-base sistemler 


→ Ekstra bir greft membran gerekip gerekmediği 


İmplant Fiyat Araştırması Sırasında Dikkat Etmesi Gereken Kısımlar; 


– İmplant yaptıracağınız kliniğe ve hemen güvenmek çok önemlidir. Her branşta olduğu gibi diş hekimliğinde de uzmanlaşma vardır ve implant tedavisini yapan ağız ve çene cerrahlarıdır. 


– Bir diş hekimi size implant fiyatı verdiğinde bu fiyatın içerine nelerin dahil olduğunu detaylıca öğrenin. Farklı bir klinikten fiyat karşılaştırması için fiyat alırken aynı şekilde detaylı içeriklerini öğrenin ki mantıklı bir kıyaslama yapabilesiniz. 


– Size sunulan implant markalarını araştırın. 


– En sağlıklı tedavi planlaması ve fiyat bilgilendirmesi için diş hekiminize muayene olun. 


İmplant söz konusu olduğunda unutulmamalıdır ki; “İmplant kısa vadeli değil, uzun vadeli bir çözümdür”. Kliniğimizde tüm implantlar ömür boyu garantilidir. Tedaviye karar verme aşamasında bunların da etkili olması gerektiği konusunda hatırlatma yapmak isteriz.