Diş Hekimi Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir? 

  

Hayatımızın belirli dönemlerinde hepimizin yolu mutlaka diş hekimlerine düşmektedir. Konu ağız ve diş sağlığı olunca, diş hekimi seçerken nelere dikkat edilmelidir? Sorusu herkesin aklına gelmektedir. Özellikle diş hekimi korkusu olanlar bu konuya daha fazla hassasiyet göstermektedir. Çocukluk dönemleri dahil her yaşta ağız ve diş sorunları ile karşılaşmak mümkün ve bu sorunları da alanında uzman, tecrübeli diş hekimlerinin tedavisi etmesi gerekmekte. Ağız ve diş sağlığında oluşan rahatsızlıklar zamanında tedavi edilmemesi ilerleyen dönemlerde daha ağır tablolara neden olmaktadır. 

Diş Hekimi Seçerken Bunlara Dikkat!   


Herkesin kesinlikle bir diş hekimine ihtiyacı vardır. Hiçbir sıkıntımız olmasa bile düzenli olarak diş hekimlerini ziyarete gitmeliyiz. Bu şekilde oluşan sorunlar önceden tespit edilir. Hem tedaviler daha kolay olur hem de çok daha düşük maliyet ile sorunlar çözülmüş olur. Öncelikle diş hekimi seçerken kolayca ve hızlıca ulaşabileceğiniz bir konumda olması, içinizin ısınacağı ve alanında tecrübeli bir hekim seçilmelidir. Günümüzde neredeyse herkes yakın çevresinden duyduğu diş hekimlerini tercih eder. Ancak ilk olarak hekim hakkında kişinin kendi bireysel şekilde araştırma yapması gerekir. Diş hekimi seçerken dikkat edeceğiniz diğer durumlar ise; 


-Kişisel ihtiyaçları ne kadar karşılıyor? 


-Mesleki tecrübesi ve deneyimi yeterli mi? 


-Muayenenin/Kliniğin durumu ve yapısı nasıl? 


-Randevu sistemi ve planlaması. 


Hekimin bilgi ve tecrübesi oldukça önemlidir. Örnek olarak gülüş tasarımı yaptırmak isteniyorsa, bu alanda tecrübeli bir hekim seçilmelidir. Bu da kişinin kişisel ihtiyaçlarının karşılanması konusunda önemli konulardan birisi. 


Diş doktoru seçerken, kesinlikle muayene yapısı incelenmelidir. Tedavi yapılacak kliğin temizliği çok önemlidir. Hasta ile ilgilenen asistanlar ve diğer personelin yaklaşımları ve mahremiyet kurallarına uygun davranılması da dikkate alınması gereken konular arasındadır. 


Hekimin kişiye vereceği randevu saatlerinin uygunluk durumu da önemli bir konudur. Yani verilen randevu saatlerinin kişinin çalışma saatlerine uygun olması gerekmektedir. 


SenCard Dental olarak yukarıda belirtilen tüm konular için oldukça hassas ve özenli davranmaktayız. Tüm tedaviler için alanında uzman hekimlerimiz ile doğru ve profesyonel bir hizmet sunmaktayız.