Diş Beyazlatma Fiyatları 


Diş beyazlatma fiyatları kullanılan cihaz ve malzeme kalitesine göre değişiklik göstermektedir. Piyasada bir çok diş beyazlatma cihazları ve malzemeleri mevcuttur. 


Diş beyazlatma fiyatları arasında kıyaslama yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli unsur, dişin beyazlamasına etki eden hidrojen peroksit (HP) miktarının oranıdır. HP miktarı arttıkça dişlerde oluşan hassasiyet de artmaktadır. Bu durum diş beyazlatma sonrasında hastaların sıcak ve soğuk gıdalarda problem yaşamasına sebep olmaktadır. Düşük HP miktarı ile diş beyazlatma yöntemi ancak yüksek kalite cihaz ve malzemeler ile mümkündür. 


Diş Beyazlatma Tedavisi Nasıl Uygulanır? 


İlk olarak genel diş muayenesi yapılır. Diş beyazlatma işleminin uygulanabilmesi için öncelikle diş etlerinin sağlıklı olması şarttır. Sağlıklı diş etlerine sahip olan hastalara diş beyazlatma uygulanırken, sağlıksız diş etlerine sahip hastalara gerekli tedaviler uygulanır. Diş taşları temizlenir. 


Kliniğimizde isteğe bağlı olarak lazerli ya da lazersiz diş beyazlatma tekniklerinden biri uygulanır. 


  • Kullanılan Cihaz: Philips Zoom Whitespeed 

Philips Zoom Whitespeed, değiştirilebilir yoğunluk ayarları ile hastaların rahat ve olumlu beyazlatma tecrübesi yaşamasını sağlar. 


Yapılan araştırmalara göre Philips Zoom Whitespeed cihazı ile tedavi edilen hastaların %99’u neredeyse hiçbiri hassasiyet problemi yaşamamıştır. 


Mavi ışık lazer teknolojisi sayesinde %25 HP ile %40 HP jel kullanan rakiplerinden %55 oranında daha beyaz bir sonuç alınabilmektedir. Sadece 45 dakikada 8 tona kadar beyazlatma sağlar. Profesyonel diş beyazlatma markaları arasında dünyadaki hastaların 1. tercihi Philips Zoom Whitespeed teknolojisidir. 


  

  • Kullanılan Cihaz: Opalescence Boost 

Opalescence Boost’un kendi aktivatörü (%38 HP) sayesinde lazere ihtiyaç duymaksızın diş beyazlatma işlemi gerçekleştirilebilir. 40 dakikalık bir seans ile dişleriniz 2-4 tona kadar beyazlatma sağlar. İşlem sonrasında diş hassasiyeti oluşabilir ama geçicidir. Opalescence ürünleri ise bu hassasiyeti ortadan kaldırmak ve azaltmak için potasyum nitrat ve florid gibi özel bileşenler içermektedir. 


Diş hekimleri tarafından uygulanan diş beyazlatma yöntemleri 2-3 yıl boyunca etkili olur. Eğer sürekli olarak diş bakımı yapılır ve düzenli olarak kontrollere gidilirse, beyazlatma etkisi çok daha uzun süre devam edebilir. Yılda 1 kere yapılacak bakım seansları da beyazlatma etkisinin süresine olumlu yönde etki eder.