D vitamininin diş implantına faydası konusuna değişmeden önce implant tedavisine değinilmelidir. Eğer bir yada birden fazla diş kaybınız varsa implant tedavisi sizin için iyi bir çözüm olabilir. Dişler arasındaki boşluklar, ısırma hareketinizi etkileyebilir, diğer dişlerin boş tarafa doğru kaymasına sebep olabilir hatta ağrı ve acı duymanıza bile neden olabilir. Bu sebeple bu durumlardan mustarip olan hastalar genellikle diş implantı ile bu sorunlarını çözmeyi tercih ederler. Bazı durumlarda, çene kemik miktarı implant için yeterli olmamaktadır. Bu gibi durumlarda implant uygulama öncesinde kemik tozu tedavisi yapılmaktadır. Dental implantları tercih ettiğinizde, başarı şansınızı arttırmak için elinizden geleni yapmak çok önemlidir. Araştırmalar gösteriyor ki,  yeterli D vitamini seviyesine sahip olmak implant uygulaması için oldukça önemlidir. 

Eğer 65 yaş ve üzeri bir bireyseniz, vitamin takviyelerinin kemik ve eklem sağlığını desteklemedeki rolüne hakimsinizdir. Genel olarak, yaş ilerledikçe kemikler ve eklemler hasarlanır. Bunu engellemek ya da rahatsızlık seviyesini minimuma indirebilmek için uzmanlar; kilo verilmesini, düzenli egzersiz yapılması ve D vitamini takviyesi için mümkünse güneş ışığı alınmasını mümkün değilse de haricen vitamin alınmasını önerir. D Vitamini kemik sağlığı için oldukça önemlidir. Buna ek olarak, multipl skleroz, kalp hastalığı ve romatizmal eklem iltihabı gibi rahatsızlıkların oluşum ihtimalini de azaltmaktadır. Ayrıca, yeni araştırmalara göre D Vitamini, zihinsel gerileme ve bozulma riski ile de mücadele etmektedir. 


D vitamininin diş implantına faydası ise sağlıklı bir kemik üzerine uygulanan implant uzun süre kalıcı olacaktır. D Vitamini ayrıca, ağızda bakteri seviyesinin azalmasına yardımcı olur ve diş eti sağlığını da destekler. Diş etleri sağlıklı olmadığı sürece, implantların uzun süre kalıcı olması pek mümkün değildir. Bu sebeple düzenli ağız, diş ve diş eti bakımı oldukça önemlidir. 

  • Günde 20 dakika güneş ışığı almaya çalışın ama çok güneşli saatlerde dışarıda kalmaktan kaçının. 
  • Vücudunuzun daha fazla D Vitamini almasını sağlamak amacıyla bir UV lambası edinebilirsiniz. Kullanım talimat ve süre bakımında oldukça dikkatli olmayı ihmal etmeyin. 
  • D Vitamin takviyeleri de bu konuda yardımcı olabilir fakat başka bir ilaç kullanıyorsanız doktorunuzun onayını almayan kullanmaya başlamayın.